Menu

Het Gentse Stam Museum in een nieuw jasje

In 2020 bestaat het STAM tien jaar. Tijd voor een verjongingskuur van de vaste tentoonstelling “Het verhaal van Gent”. De balie, de shop, het Stamcafé en verschillende zalen kregen een facelift. Maar ook het pronkstuk van de tentoonstelling werd vernieuwd: de verlichte glazen vloer van 304m² samengesteld uit glazen tegels van elk 1x1m, met luchtfoto's van Gent. De oorspronkelijke vloer, met een luchtfoto van 2008, werd destijds door Meyvaert geplaatst en is nog steeds intact. Maar sinds 2008 is Gent enorm veranderd. Sindsdien kwam er een Stadshal bij, 2 Parkbosbruggen, de Ghelamco Arena, bibliotheek De Krook, de uitgegraven Reep, de Ikea site en verschillende nieuwe woonwijken.

Meyvaert werd ook deze keer geselecteerd om de nieuwe glazen vloer te plaatsen. Het verschil met de vorige, 10 jaar oude vloer, is voornamelijk de kwaliteit en de precisie van het beeld en de mogelijkheden die de nieuwe dimbare verlichting biedt . De installatie bestaat uit een 264m² grote vloer van elk 1x1m op 30mm, 2 glazen wanden van 40m² van elk 1x1m en 8mm. Elke tegel wordt door een krachtig LED paneel verlicht dat door middel van een centraal gestuurde DMX sturing kan gedimd worden.

Info and tickets: https://stamgent.be/nl_be

Foto's: © Phile Deprez

Next reads
© 2021 Meyvaert Museum