Menu

Realisatie in Singapore: The Judicial Heritage Gallery

De Judicial Heritage Gallery presenteert het verhaal van de rechterlijke macht van Singapore en toont belangrijke mijlpalen uit Singapore's justitiële erfgoed. Bezoekers kunnen zich verheugen op een multidimensionale en multimediale ervaring, waarbij ze door momenten uit Singapore's justitiële erfgoed wandelen.

Voor de nieuwe tentoonstelling ontwierp Meyvaert een vitrine die in de muur is geïntegreerd. Voor deze vitrine waren er meerdere uitdagingen. Hoe plaats je een oud papieren artefact goed rechtop zonder risico op beschadiging? Hoe laat je de klant de vochtigheid controleren zonder zichtbare sensoren? Hoe kan je het artefact voldoende beveiligen?

We kozen voor een ontwerp waarbij de vitrine opent aan de achterkant, via een verborgen gang, enkel toegankelijk voor het personeel. Vanaf de bezoekerszijde zijn er geen sleutelgaten. Binnenin de vitrine is er een steun voor het artefact waarop het kan rusten zonder enige fysieke bevestiging. Achter deze steun bevindt zich een klein venster waar het personeel een verborgen vochtigheidssensor kan controleren. Ook de silicagel voor het verlagen van de vochtigheid in de vitrine is verborgen achter deze steunbeugel. Voor de lades moesten we een systeem ontwerpen waarbij we de papieren niet fysiek aan de bodem vastmaakten (om beschadiging te voorkomen) zodat ze niet zouden verschuiven wanneer mensen de lades open of dichtdoen. We kozen voor een zeer stevig railsysteem dat de zware stalen ladevitrines kon dragen, gecombineerd met zuigers die de lade zachtjes laten openen en sluiten. Binnenin zijn de papieren omgeven door een stalen plaat die precies op maat van de artefacten is gesneden om te voorkomen. De silicagel om de vochtigheid in de laden te regelen zit in een verborgen compartiment, maar niet in de bodem, zodat we de hoogte van de laden niet hoefden te verhogen. Hierdoor bleef het ontwerp elegant.

Next reads
© 2021 Meyvaert Museum