Menu
Referenties overzicht
Bremen - Duitsland

Übersee Museum

Het museum en de collectie

Deze uitbreiding bevindt zich tegenover het hoofdgebouw van het museum. Het herbergt de belangrijkste natuurhistorische collectie. De nieuwe site was bedoeld om extra collecties zichtbaar te maken, zodat de opstelling van de tentoonstelling ook als opslag fungeert, vandaar de vele planken en ladeblokken. Het was belangrijk om de zichtbaarheid te behouden, maar op een economische wijze. De uitgebreide collecties bevatten objecten die belangrijk zijn op het gebied van etnologie en natuurlijke geschiedenis.

Onze missie

Samen met de architecten had het museumteam een ​​gedetailleerd technisch plan uitgewerkt met een beschrijving van de gewenste uitstraling en vereisten van de vitrines, de opbergkasten en andere ondersteunende voorzieningen.

Als onderdeel van de beveiligingseisen werden elektronische sloten met centrale signalisatie voorgeschreven. Dit systeem maakt gebruik van magnetische contacten op meer dan 600 deuren, en elk contact wordt gekoppeld aan de centrale eenheid.

Het museum vereiste een prototype om te garanderen dat de aangewezen leverancier aan de gewenste criteria kon voldoen. Elke deelnemer ontving een score voor hun prototype en presentatie. Ons snelle en goed doordachte voorstel voldeed aan de vereisten en daarop wonnen we het selectieproces.

Het project: uitdagingen & resultaat

De belangrijkste uitdaging was om in korte tijd een grote hoeveelheid specifieke vitrines en materialen te leveren.

Een bijzondere uitdaging was het opnieuw ontwerpen van bestaande scharniermechanismen om deuren 90, 180 of 270 graden te openen, afhankelijk van hun positie. Dit criterium was verplicht omdat de beschikbare ruimte tussen de rijen gestapelde vitrinekasten beperkt was en het museum wilde voorkomen dat personeel tegen deuren botste.

Het systeem met luchtstroom over filtereenheden is ontworpen voor overdruk in de kasten. Dit voorkomt het binnendringen van stof en partikels. Daarom moest speciale aandacht worden besteed aan de afdichtingen. De oplossing was om met de hand siliconen aan te brengen tussen de inkepingen van de deuren en, nadat de siliconen waren uitgehard, eventueel overtollig materiaal weg te snijden met een scalpel.

In samenwerking met de aannemer voor de sluitsystemen werden elektronische prints ontwikkeld. De functie hiervan was om stille meldingen te verzenden over storingen in sloten.

Project

Übersee Museum

Oplossingen

Maatwerk

Land

Duitsland

Jaar

1999

Type of museum

Etnography

Architect

Haack, Krüger & Partners

Scope

170+ vitrines en ladekasten


Ontdek meer

Gelijkaardige projecten

© 2021 Meyvaert Museum