Menu
Referenties overzicht
Péronne - Frankrijk

Musée Historial de la Grande Guerre

gebogen inbouwvitrines

Het museum en de collectie

Het museum bevindt zich in het departement Pas-de-Calais, waar enkele van de felste gevechten uit de Eerste Wereldoorlog plaatsvonden, met als nalatenschap een schat aan verhalen en voorwerpen die getuigen van het lijden en de wreedheid. Het Musée Historial vertelt over soldaten en hun leven in de loopgraven en achter de linies.

70 000 artefacten bieden rijke tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Objecten van soldaten en burgers, zowel van de geallieerde als de centrale machten, illustreren het leven van alledag. Er zijn kranten, posters, ansichtkaarten en loopgravenkunst.

Onze missie

We moesten bewijs leveren van ons technisch vermogen om vitrines met een bepaald ontwerp te creëren. Het was ook een vereiste om naast vele andere aannemers te kunnen werken. Alle werken moesten dus goed gefaseerd verlopen. We hebben snel gereageerd op deze vereisten met een vooraf ontworpen technisch voorstel tijdens de aanbestedingsfase en we kregen het contract toegewezen.

Het grootste deel van de vitrines waren lange inbouwvitrines waarvan één een 26 meter lange gebogen constructie. Tijdens de ontwerpfase moesten we rekening houden met de ventilatie boven en onder de vitrines.

Het project: uitdagingen en resultaat

Een bijzondere uitdaging was het herontwikkelen van het bestaande pull and slide-mechanisme om 70% opening in beide richtingen mogelijk te maken. Voor elk van de doorlopende deuren was een centraal positioneringsmechanisme vereist, om schade aan aangrenzende deuren tijdens het sluiten te voorkomen.

De grootste uitdaging was het aanpassen van het mechanisme voor de gebogen wandvitrines met een vergelijkbaar ontwerp voor de rechte wandbehuizingen. We hebben profielen met grote nauwkeurigheid gebogen, waarvoor specifieke buigtechnologie nodig was. Grote gebogen glasvolumes moesten met dezelfde nauwkeurigheid worden geproduceerd. De doorlopende oppervlakken van glas zonder structurele onderbrekingen gaven de galerijen een uniforme en overzichtelijke indruk.

We hebben ook een op maat gemaakt intern legplankensysteem ontwikkeld dat vrij was van beugels of ophangpunten. We bereikten dit door een klemsysteem te gebruiken dat discreet achter geschilderde alubondpanelen werd geïnstalleerd. Dit systeem laat het verplaatsen van de legplanken toe.

Gebogen wandvitrine met glazen schappenGalerij met gebogen wandvitrineIngebouwde wandvitrine, rechtGlazen draagpanelen in wandvitrineGalerijzicht
Project

Musée Historial de la Grande Guerre

Oplossingen

Maatwerk

Land

Frankrijk

Jaar

1992

Type of museum

War

Designer

Adeline Rispal

Scope

Ingewerkte wandvitrines op maat

More info

Foto's: Philippe Gruit, Alamy, Hemis, Maurice Savage, Nicolas Bryant


Ontdek meer

Gelijkaardige projecten

© 2021 Meyvaert Museum