Menu
Referenties overzicht
Ghent - België

STAM City Museum

Het museum en de collectie

In 2020 bestaat het STAM tien jaar. Tijd voor een verjongingskuur van de vaste tentoonstelling “Het verhaal van Gent”. De balie, de shop, het Stamcafé en verschillende zalen kregen een facelift. Maar ook het pronkstuk van de tentoonstelling werd vernieuwd: de verlichte glazen vloer van 304m² samengesteld uit glazen tegels van elk 1x1m, met luchtfoto's van Gent.

Onze missie

De oorspronkelijke vloer, met een luchtfoto van 2008, werd destijds door Meyvaert geplaatst en is nog steeds intact. Maar sinds 2008 is Gent enorm veranderd. Sindsdien kwam er een Stadshal bij, 2 Parkbosbruggen, de Ghelamco Arena, bibliotheek De Krook, de uitgegraven Reep, de Ikea site en verschillende nieuwe woonwijken. Meyvaert werd ook deze keer geselecteerd om de nieuwe glazen vloer te plaatsen. Het verschil met de vorige, 10 jaar oude vloer, is voornamelijk de kwaliteit en de precisie van het beeld en de mogelijkheden die de nieuwe dimbare verlichting biedt . De installatie bestaat uit een 264m² grote vloer van elk 1x1m op 30mm, 2 glazen wanden van 40m² van elk 1x1m en 8mm. Elke tegel wordt door een krachtig LED paneel verlicht dat door middel van een centraal gestuurde DMX sturing kan gedimd worden.

Project

STAM City Museum

Oplossingen

Maatwerk

Land

België

Jaar

2020

Type of museum

City Museum

Designer

Pièce Montée

Scope

Vloer met glazen en grafische panelen

More info

Foto's Phile Deprez


Ontdek meer

Gelijkaardige projecten

© 2021 Meyvaert Museum