Menu
Referenties overzicht
Bergen - Noorwegen

The Natural History Museum

Het museum en de collectie

Het Universiteitsmuseum in Bergen bestaat uit twee hoofdgebouwen: het Historisch Museum en het Natuurhistorisch Museum. Het eerste toont verschillende archeologische, antropologische en historische werken, terwijl het tweede botanische, geologische en zoölogische objecten tentoonstelt. Het Natuurhistorisch museum toont ook ‘levende’ collecties, zoals planten, in de tuin van het museum, de botanische tuin en het arboretum.

Onze missie

Het Natuurhistorisch Museum werd grondig gerenoveerd om ruimte te maken voor nieuwe tentoonstellingen. Meyvaert ontwierp, vervaardigde en installeerde 20 vitrines op maat. Voor het museum was het belangrijk dat het ontwerp en de kwaliteit van de nieuwe vitrines overeen zouden komen met de oorspronkelijke en dat de vitrines geschikt zouden zijn voor het presenteren van uiterst waardevolle en zeldzame kunstvoorwerpen. Bovendien moesten de vitrinekasten passen bij de stijl van één van de meest kwetsbare en waardevolle museums van Noorwegen. Een onderdeel van het gebouw is namelijk beschermd cultureel erfgoed.

Het project: uitdagingen & resultaat

De houten vloer was niet helemaal gelijk en we moesten metalen dwarsplaten gebruiken om het gewicht te kunnen verdelen. De meeste vitrines zijn voorzien van hangende draagplanken om zoveel mogelijk flexibiliteit te garanderen. Er werden ook verschillende verlichtingssystemen voorzien: LED spots in het plafond van de vitrines en verticale LED bars om de draagplanken te verlichten. Om de installatie van verschillende objecten te vereenvoudigen, werd voor twee van de vitrines en uitschuifbare bodem ontworpen. Zes kasten werden bedekt met brons.

“The collaboration and communication has been outstanding from the very start of the project - starting with the first meeting at the museum until the final handover. Overall the showcases are of a very high quality, both technically and aesthetically.” - Lars Holm, Design Leader

museumvitrinesmuseumvitrinesmuseumvitrines
Project

The Natural History Museum

Oplossingen

Maatwerk

Land

Noorwegen

Jaar

2019

Designer

Lars Holm


Ontdek meer

Gelijkaardige projecten

© 2021 Meyvaert Museum