Referenties overzicht
New Haven - USA

Yale Peabody Museum of Natural History

Het museum en de collectie

Het Peabody Museum of Natural History is onderdeel van Yale University en werd opgericht in 1866. Het is één van de oudste, grootste en meest productieve universitaire natuurhistorische musea ter wereld. De Babylonian Collection van het Peabody werd opgericht in 1911 en omvat spijkerschrifttabletten, cilinderzegels, beelden en andere artefacten, waarvan sommige dateren uit 3500 voor Christus. Onder de hoogtepunten zijn tabletten met het Gilgamesj-epos, 's werelds oudste recepten, magische spreuken en wiskundige teksten.

Onze missie

Het Peabody wilde een nieuwe tentoonstelling in het leven roepen, "Ancient Mesopotamia Speaks", met een selectie van 150 artefacten uit hun Babylonische collectie. Hiervoor werd een ruimte gerenoveerd waar we vrijstaande vitrines en verzonken muurvitrines installeerden.

Yale Peabody Museum of Natural History

Oplossingen